Una estafa per Bizum i Whatsapp et roba 50 euros

Bizum s’ha convertit en un dels mètodes de pagament més utilitzats pels usuaris, sobretot amb l’arribada de la pandèmia de la covid. El seu ús no només s’ha disparat entre els més joves, també s’ha popularitzat en els comerços i empreses.

No obstant això, aquesta popularitat no ha passat desapercebuda entre els hackers, que tracten d’aprofitar-se per aconseguir estafar diners.

Els estafadors aprofiten la “falsa seguretat” de les grans marques i empreses tecnològiques per poder treure diners als usuaris.

Fa pocs dies advertíem d’una estafa en la qual els ciberdelinqüents intenten enganyar les seves víctimes a través de correus electrònics fraudulents sota el nom d’Amazon.

Ara, la Guàrdia Civil alerta sobre un frau que té a veure amb Bizum, en el qual pots perdre fins a 50 euros.

El frau comença quan els hackers envien un missatge a un usuari qualsevol a través de WhatsApp, que aparentment és una persona de la seva agenda de contactes. En aquest missatge, aquest “fals” contacte diu que ens han fet un Bizum per error de 50 euros. Llavors, aquesta persona demana que li tornem els diners. No obstant això, no és ni un dels nostres contactes ni ens ha enviat per error 50 euros per Bizum.

Es tracta d’un delinqüent que ens està intentant estafar.