Una dona embarassada de 8 nadons n’acaba tenint 10

Una dona sud-africana va donar ahir a la nit a llum per cesària a deu nadons, dos més dels que els metges havien detectat inicialment, en un hospital de Pretòria, han informat avui els mitjans locals.

La mare es diu Gosiame Thamara Sithole, té 37 anys i es trobava de 29 setmanes -moment en què arrenca el vuitè mes de gestació-, segons va declarar el seu marit, Teboho Tsotetsi, al medi sud-africà IOL.

“Són set nens i tres nenes, i només estava embarassada de set mesos i set dies. Però estic content i emocionat”, va explicar el pare després del part, que ja tenia amb la seva dona dos fills bessons de sis anys.

Segons va declarar la pròpia Sithole, va patir dolors a les cames des de les vuit setmanes d’embaràs a més d’acidesa d’estómac. Dos dels nadons no van poder ser detectats en els escàners inicials perquè estaven situats “en el conducte erroni”, explica Sithole.

La doctora Dini Mawela, sotsdirectora de l’escola de Medicina de la Universitat de Ciències de la Salut de Sefako Makgatho, situada al nord Pretòria, va assegurar que es tractava d’una situació molt poc habitual i, normalment, relacionada amb tractaments de fertilitat, encara que Sithole va precisar que aquest no és el cas.