Una ciutat catalana, entre les millors ciutats del món per teletreballar

Si t’has trobat teletreballant des de casa en els últims mesos, per molt bonica que sigui la teva oficina o per moltes plantes exòtiques que hagis plantat al teu jardí, és possible que tinguis moltes ganes de canviar d’aires oi?

Per fer-ho t’animem que ens acompanyis a descobrir un nou concepte que s’ha popularitzat aquests últims temps; el workation. Una emocionant combinació de treball i vacances. Un estil de vida en el qual viatges a un nou destí i treballes des d’allí almenys durant una part de la teva estada.

No es tracta d’unes vacances en tota regla, en què puguis començar a prendre còctels estirat a la platja a les 11 del matí. Seguiràs tenint correus electrònics que respondre i tasques que dur a terme, però viuràs un canvi d’escenari i la possibilitat de relaxar-te fora de casa fora de l’horari laboral.

I, encara que el concepte ja existia molt abans de la pandèmia del coronavirus, ara s’ha convertit en una opció real per a més persones amb l’augment de la feina a distància. Per aquest motiu des d’Holidu han elaborat un nou “Índex de Treball”: una classificació de les millors ciutats del món per treballar i divertir-se alhora.

L’Índex s’ha elaborat d’acord amb els següents punts: el cost mensual d’un apartament d’una habitació, el nombre de coses per fer qualificades amb 4 estrelles o més a Google, el cost de les begudes després de la feina, la mitjana d’hores de sol i, el més important, la velocitat del wi-fi.

Després de Bangkok, Nueva Delhi i Lisboa, arriba Barcelona.

En quart lloc es troba la segona ciutat més gran d’Espanya, Barcelona. L’arquitectura única de dissenyadors com Gaudí ha fet que la ciutat se situï en el top 10 de les ciutats més Instagrammables, amb més de 62 milions de fotos publicades amb #Barcelona. Els impressionants edificis de Gaudí, com la Sagrada Família i el Parc Güell, són realment dignes de veure, juntament amb les altres 2.737 atraccions de 4 estrelles o més que ens ofereix Barcelona.

Per seguir treballant, la ciutat té el segon major nombre d’espais de coworking d’Europa, després de Londres, i ocupa el setè lloc en la classificació general. La velocitat d’Internet a Barcelona també és impressionant tenint en compte la seva població de més de 5 milions d’habitants, i la ciutat ofereix als teletreballadors una mitjana de 37 Mbps.