Una cirurgiana amputa la cama equivocada del seu pacient

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Una cirurgiana austríaca ha estat multada amb 2.700 euros, dels quals només haurà de pagar la meitat, per haver amputat el maig passat la cama equivocada a un pacient de 82 anys, en el que la defensa de l’acusada va qualificar de fallada humana causada per errors en la planificació de la intervenció.

En la sentència, anunciada el dimecres i que encara no és ferm, es concedeix també a la vídua del pacient, que va morir abans que comencés el procés, una indemnització de 5.000 euros. El jutge del cas va recriminar en el seu dictamen a la condemnada que hauria d’haver revisat millor els preparatius de l’operació, informa l’agència APA.

El pacient havia de sotmetre’s a la planejada amputació de la cama esquerra en un hospital de la ciutat de Linz, a Àustria. Abans de la intervenció, la cirurgiana va marcar no obstant això la dreta, un error del qual ningú en l’equip es va adonar. L’equivocació va passar desapercebuda fins que l’endemà passat es va canviar l’embenatge al pacient.

La defensa de la doctora va argumentar que no es tracta d’una “fallada individual” sinó que es va tractar d’una acumulació d’irregularitats en el control i preparació de l’operació. La condemnada treballa actualment en un altre hospital.