Un sergent desapareix durant unes pràctiques de busseig

El succés ha tingut lloc en la matinada del 12 d'octubre

Diver swims in the Red Sea in Egypt.

Un sergent de la Comandància General de Melilla, Mario Quirós Ruiz, està desaparegut des de la matinada del 12 d’octubre de 2021 mentre realitzava una pràctica de busseig en el pantà del Grau a Osca, en una activitat organitzada per l’Exèrcit, segons ha informat a Europa Press un portaveu de la institució castrense a la ciutat autònoma.

El sotsoficial, natural de Màlaga i resident a Melilla, ha desaparegut «durant la realització d’una pràctica programada del curs de busseig -Bussejador d’Assalt-«, segons ha detallat la citada font, que ha destacat que des d’aquest moment s’està produint a la seva cerca en aquesta localitat de la regió d’Aragó.

El sergent Quirós, que aquest divendres 15 d’octubre compleix 23 anys d’edat, està destinat en el Regiment d’Enginyers núm. 8, pertanyent a la Comandància General de Melilla, i segons el portaveu castrense «els familiars han estat informats i la Comandància General s’ha posat a la seva disposició» dels seus éssers més afins.

Els participants en aquesta mena de pràctiques solen rebre un perfeccionament del Curs de Bussejador Elemental de l’Armada, on els aspirants ja van adquirir les primeres nocions bàsiques del busseig militar, coneixements teoricopràctics per a la realització d’immersions amb aire a 50 metres de profunditat, cerques, treballs de petita entitat i reconeixements d’obra viva.

En aquests cursos, reben la preparació tàctica, tècnica i física que els permet complir les missions encomanades als bussejadors de l’Exèrcit de Terra en el mitjà aquàtic tant en període de pau com en situacions de combat. En el curs realitzen el planejament i control d’operacions de busseig, l’ús d’embarcacions reglamentàries en l’Exèrcit i la instrucció amb equips de circuit tancat.