Un policia se suïcida i deixa una nota confessant que va ser un assassí en sèrie fa 35 anys

El suïcidi d’un exgendarme francès ha posat llum a la foscor d’una sèrie d’assassinats i violacions sense resoldre’s que es van produir a la regió de París entre 1986 i 1994. Abans de treure‘s la vida, François Vérove va deixar una carta dirigida als seus fills on confessava ser l’autor de tots aquells crims.

L’home, de 59 anys, havia estat gendarme motorista en la Guàrdia Republicana entre 1983 i 1988 i després es va convertir en policia, també en una brigada motociclista a Marsella i després a Montpeller. Feia anys, però, Vérove s’havia jubilat i vivia en un petit poblet del sud de França, on s’havia dedicat a la política i havia estat elegit regidor.

Tot i haver passat 35 anys des dels primers crims que havia comès, la investigació seguia oberta i els investigadors creien que l’autor podria haver estat gendarme en el moment dels fets. Havien trobat unes mostres d’ADN, però no sabien de qui era, així que van decidir fer un cribratge entre 750 possibles sospitosos, un dels quals es trobava François Vérove.

El passat 24 de setembre, l’exgendarme va rebre una citació per ser entrevistat el següent dimecres. No obstant això, no es va arribar a presentar. Dilluns la seva dona va denunciar la seva desaparició i el mateix dimecres en què havia d’anar a declarar van trobar el seu cadàver amb una carta on confessava els crims.

A la missiva, Vérove explicava que havia estat un assassí en sèrie, però que havia deixat la seva activitat criminal l’any 1997. Segons sembla, ho hauria fet quan va conèixer la seva dona i mare dels seus fills. La Fiscalia ha confirmat que l’ADN de Vérove coincideix amb el trobat a les escenes dels crims i la investigació es mantindrà oberta per veure si tenia algun còmplice i establir quantes víctimes hi hauria en realitat.