Un país europeu no deixa entrar a les persones que no estan vacunades

Les autoritats de Malta han anunciat aquest divendres que exigiran a tots els viatgers que vulguin entrar al pais, o els residents que vulguin sortir a l’estranger, que presentin un certificat d’haver-se vacunat contra la COVID-19 després de registrar un augment en els casos de coronavirus.

El ministre de Sanitat, Chris Fearne, ha dit que els viatgers que vulguin visitar el país hauran de presentar un certificat de vacunació per poder entrar a Malta a partir de dimecres 14 de juliol, segons ha publicat el diari Times of Malta.

“Serem el primer país d’Europa en fer aquest pas”, va afirmar. “No canviarem altres parts del nostre pla (de reobertura) per ara, però ho farem si la ciència suggereix que hauríem de fer-ho”, ha afegit.

Altres requisits són que els nens que acompanyin als seus pares hauran de presentar una prova de PCR negativa recent per poder creuar la frontera i no es permetrà l’entrada al país de nens no acompanyats.

A més, els residents a Malta no vacunats no podran viatjar a l’estranger. “Les regles són les mateixes que per als països de la zona vermella. Les persones sense certificat de vacunació no poden viatjar sense autorització, pel motiu que sigui. Les persones no vacunades han de tenir permís de la Superintendencia de Salut Pública per ingressar o sortir de país”, va aclarir Fearne.

Tots els residents maltesos no vacunats que es trobin actualment a l’estranger hauran de passar una quarantena al seu retorn i per a això han anunciar abans a les autoritats sanitàries.