Un país europeu es planteja acomiadar als treballadors que no es vacunin

La ministra de Treball francesa, Élisabeth Born, ha explicat aquest dimarts que les sancions contra els empleats que tinguin l’obligació de presentar el certificat sanitari en el seu lloc de treball podrien arribar fins a l’acomiadament si es neguen a vacunar-se.

França ja va anunciar que exigirà als viatgers procedents d’Espanya i Portugal que tinguin la pauta vacunal completa o un test PCR negatiu de menys de 24 hores -en lloc de les 72 hores actuals-, segons ha anunciat aquest dijous el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Clément Beaune.

La mesura, prevista que entri en vigor ja aquest cap de setmana, dificultarà a la pràctica el retorn dels que no estiguin completament immunitzats. És una forma més de desincentivar els viatges.

En declaracions a l’emissora France Info, Beaune ha recordat la greu situació epidemiològica dels veïns de sud, el que obliga a augmentar les restriccions a les fronteres.

El secretari d’Estat ja va recomanar fa uns dies no viatjar a Espanya i Portugal, i va posar especial èmfasi a Catalunya. Aquest cop Beaune va dir que els que tinguin ja reserves, que segueixin els seus plans, però va aconsellar màxima prudència.

Segons ell, no hi ha ànim de perjudicar Espanya i Portugal sinó simple deure sanitari en les mesures. El test s’exigirà en tots els mitjans de transport, encara que els controls en el pas fronterer terrestre seran aleatoris.