Un menor d’11 anys acaba la carrera de física en 9 mesos

El nen superdotat d’11 anys, Laurent Simons, conegut pels seus plans d’acabar una carrera universitària en nou mesos, en lloc de tres anys, va obtenir la seva llicenciatura en Física a la Universitat d’Anvers amb una mitjana de nou sobre deu i en un sol curs, com s’havia fixat.

El jove va assegurar que ja ha finalitzat la seva carrera en Física i ho va fer amb honors, aconseguint un diploma amb “cum laude” en menys d’un any, quan aquesta llicenciatura requereix en general un mínim de tres anys, i, ha subratllat a l’agència neerlandesa ANP que continuarà en la mateixa universitat flamenca per fer un màster en Física, de què “ja ha completat fins i tot algunes assignatures”.

Simons va començar l’escola primària a l’edat de 4 anys i va accedir a l’equivalent a un Institut de Secundària, el Sint-Jozef humaniora de Bruges, amb només sis anys, completant aquesta etapa en 18 mesos, quan això s’obté en vuit anys, abans d’entrar a la universitat amb 9 anys.

No sap quant li portarà acabar el seu màster ara, però assegura que no ho fa per batre un rècord, sinó per “aconseguir el seu objectiu”, que és “poder reemplaçar tantes parts del cos com sigui possible amb òrgans fabricats”, assegura.