Un llamp cau en un mas i provoca un incendi

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El brusc canvi meteorològic registrat a la costa aquesta tarda, amb ratxes de vent de fins a 95 km/h i tempestes, ha provocat la caiguda d’un llamp sobre un caseriu del barri Sertutxa de Gatika (Bizkaia), la qual cosa ha generat un petit incendi, sense que hi hagi hagut danys personals.

Segons ha informat el Departament basc de Seguretat a Europa Press, el foc s’ha iniciat sobre les cinc de la tarda i al caseriu s’han dirigit bombers i un tècnic de gas, davant la possibilitat que s’hagués produït una fuita de gas.

Els bombers han extingit les flames, mentre el tècnic ha comprovat que la línia de gas no havia sofert cap mal, per la qual cosa s’ha restablert el subministrament i els inquilins han pogut tornar a la seva casa.

D’altra banda, les fortes pluges i ratxes de vent provocades per la galerna que ha assotat la costa basca des de les tres fins a les sis d’aquesta tarda han donat lloc a nombroses basses d’aigua i caiguda de branques en carreteres secundàries.

A més, la caiguda del tendal d’un bar pels forts vents en Sarrikobaso, en Getxo, ha provocat ferides a dues persones, que han hagut de ser assistides per sanitaris, segons han informat els bombers de Bizkaia.