Un home mata la seva parella amb una escopeta i se suïcida

Un home ha matat aquest dijous la seva parella sentimental amb un tret d’escopeta a la porta d’un col·legi de Màlaga capital i després s’ha suïcidat amb la mateixa arma.

Segons les primeres investigacions, el presumpte agressor estava esperant a la víctima, de 46 anys i nacionalitat espanyola, a la porta del Colegio San Manuel, on treballava la dona com a netejadora.

El crim s’ha comès sobre les 9.00 hores al carrer Fernán Núñez de Màlaga i en aquest moment no hi havia nens en el centre educatiu, només el personal de neteja, porteria i secretaria, segons han informat a Efe fonts del col·legi, que han assenyalat que estan commocionats amb el succés i han destacat que era una dona molt treballadora i volguda per tots.

La Policia Nacional ha obert una recerca per a esclarir les circumstàncies en les quals s’ha produït la mort violenta de la dona, segons han informat a Efe fonts de la recerca.

Segons les primeres perquisicions, un home de 55 anys i nacionalitat espanyola hauria disparat amb una escopeta a la seva parella, per a posteriorment suïcidar-se amb la mateixa arma.

Els agents han acordonat la zona i fins al lloc s’ha desplaçat la Policia Científica i del Grup d’Homicidis per a recaptar dades, possibles petjades i vestigis, i en les pròximes hores es faran les dues autòpsia.

No consten denúncies prèvies de violència de gènere entre les parts, segons ha confirmat la Policia, que ha precisat que la víctima i la seva parella convivien des de feia dos anys.

Altres fonts pròximes a la recerca han indicat a Efe que la víctima ja havia sofert episodis de violència de gènere amb una parella anterior, segons consta en la Unitat de Família i Atenció a la Dona (UFAN).

El servei d’emergències 112 ha rebut al voltant d’una desena de crides alertant que s’havien produït trets en la via pública i que podria haver-hi dos morts, per la qual cosa immediatament el centre coordinador va activar la Policia Nacional, Policia Local i Empresa Pública d’Emergències Sanitàries (EPES). Tot i això, els sanitaris només han pogut confirmar la defunció de la víctima i l’agressor.

Veïns de la zona han explicat a Efe que els han despertat els trets i que en un primer moment van pensar que es tractava d’alguna mena d’ajust de comptes però en apuntar-se per la finestra van comprovar que hi havia dues persones tirades en el sòl.

Un entrenador d’arts marcials, Eduardo Pareja, ha indicat a Efe que coneixia a la víctima des de petita, que va arribar a entrenar-la i que la seva parella també era del barri, «mai m’esperava una cosa així», al mateix temps que ha destacat que no se sabia que ella hagués pogut sofrir maltractament d’aquest home.

De confirmar-se la naturalesa masclista del crim, aquesta dona seria la víctima mortal número 25 de violència de gènere en el què portem d’aquest any a Espanya -la tercera a Andalusia- i la 1.103 des que van començar a elaborar-se les estadístiques en 2003.