Un home es menja 76 frankfurts en 10 minuts

Devorant 76 frankfurts en deu minuts, l’estatunidenc Joey Chestnut va tornar a conquistar enguany el tradicional concurs d’engullidors que se celebra cada 4 de juliol a Nova York i a fixar un nou rècord.

Chestnut es va alçar per catorzena ocasió amb el ‘Cinturó de Mostassa’ que des dels anys 70 lliurament la companyia Nathan’s, tota una institució dels ‘hot dogs’ en la Gran Poma, al guanyador d’aquesta peculiar competició.

Sobrenomenat ‘Jaws’ (mandíbules en anglès) per la seva llegendària capacitat per a menjar a gran velocitat, Chestnut va tornar a polvoritzar el rècord que havia batut un any abans, amb 75 frankfurts, en una edició deslluïda per la pandèmia.

Avui, de tornada al tradicional escenari de platja de Coney Island (Brooklyn) i en un recinte abarrotat de públic, es va empassar un total de 76 salsitxes i els seus corresponents pans, avantatjant amb molta claredat al segon classificat, Georffrey Esper, que es va menjar 50.

Amb la seva victòria d’avui, Chestnut ha guanyat 14 de les últimes 15 edicions del concurs organitzat per Nathan’s, una cita molt popular que als Estats Units es retransmet en directe per televisió coincidint amb la festa nacional.

Aquest home de 37 anys i originari de Califòrnia és tot un professional de menjar a dos queixos i es manté des de fa anys com el número u de la classificació de la Major League Eating (MLE), que reuneix i representa als principals «menjadors», que poden guanyar més de mig milió de dòlars a l’any entre premis i patrocinis.

En la categoria femenina, la vencedora va ser Michelle Lesco, amb gairebé 31 frankfurts i aprofitant l’absència aquest any de Miki Suo, que havia dominat les últimes edicions.

El concurs de Nathan’s en Coney Island és la gran cita anual de les competicions de menjar, un tipus d’esdeveniment habitual en moltes celebracions dels Estats Units.