Un home de 45 anys, ingressat greu després de patir un cop de calor

Un home discapacitat de 45 anys i nacionalitat polonesa es troba en estat greu després de patir un cop de calor quan circulava amb una cadira de rodes elèctrica per Vallecas, segons un portaveu d’Emergències Madrid.

El succés ha tingut lloc al voltant de les 15.30 hores al carrer López Grass cantonada amb l’Avinguda de l’Albufera a Vallecas. L’home que anava sol va caure a terra després de patir un mareig per la calor. Presentava una temperatura corporal superior als 40 graus a més d’un baix nivell de consciència i una deshidratació important.

Fins al lloc s’ha desplaçat una ambulància del Samur-PC que ha pogut refredar al pacient amb diversos sèrums freds. Després de ser estabilitzat ha estat traslladat a l’Hospital Gregorio Marañón on ha ingressat amb pronòstic greu.

Els serveis d’Emergència recorden la importància d’hidratar-se bé, protegir-se del sol, menjar i vestir apropiadament, evitar l’exposició en hores centrals del dia i en general, qualsevol activitat a l’aire lliure que posi en perill la salut. Aquestes mesures han d’adoptar-les especialment els col·lectius més vulnerables com grans, nens i persones amb discapacitat.