Un català acaba mort i calcinat durant un viatge per amor a Galícia

L'home va anar a veure una noia que havia conegut en una app de cites, però ella el va matar perquè no li agadava

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Cristina Rodríguez, una jove de 26 anys, ha estat detinguda i posada en presó provisional després de confessar l’assassinat de José María, un veí de Castelldefels que portava desaparegut des del passat estiu. Els fets van tenir lloc a l’agost, quan la víctima, un home de 53 anys amb discapacitat, va decidir anar a Galícia per conèixer personalment la noia que havia conegut a través d’una aplicació de cites.

El 21 d’agost, el José María va agafar un avió fins a l’aeroport de Vigo, on la Cristina el va recollir en cotxe per anar fins a Cortegada, un petit poble d’Ourense on ella vivia. Des del 24 d’agost, però, ningú va saber res més d’ell. La seva mare va decidir anar a posar una denúncia per desaparició als Mossos d’Esquadra, però en dir-los que havia desaparegut quan havia anat a Galícia a conèixer una noia, la investigació va passar a mans de la Guàrdia Civil.

Tot i els esforços policials, els mesos anaven passant i seguien sense notícies del veí de Castelldefels. Fins que quatre mesos més tard la tràgica veritat ha acabat sortint a la llum. La Cristina, la jove amb qui havia quedat el José María, ha confessat en una visita al seu psiquiatre que es va desfer del cos calcinant-lo. Segons li va explicar al doctor, ella no l’havia matat, però el va trobar mort a casa seva i els nervis la van fer cremar-lo i amagar el cadàver.

El metge va alertar els cossos policials, que ràpidament van anar a detenir-la. Els agents van començar a buscar el cadàver a les zones on la noia assegurava que l’havia enterrat, trobant el cos sense vida del José María i confirmant la pitjor de les hipòtesis.

Finalment, després d’una versió plena de mentides i contradiccions, la Cristina va acabar reconeixent que l’havia matat perquè no li agradava. Després d’una forta discussió entre tots dos, la noia li va donar un medicament per adormir-lo i després el va asfixiar amb un coixí. Posteriorment, va calcinar el cos i el va enterrar per desfer-se d’ell. La Guàrdia civil continua investigant el cas per tal d’esbrinar més detalls sobre el succés.