Un català acaba mort i calcinat durant un viatge per amor a Galícia

L'home va anar a veure una noia que havia conegut en una app de cites, però ella el va matar perquè no li agadava

Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil

Cristina Rodríguez, una jove de 26 anys, ha estat detinguda i posada en presó provisional després de confessar l’assassinat de José María, un veí de Castelldefels que portava desaparegut des del passat estiu. Els fets van tenir lloc a l’agost, quan la víctima, un home de 53 anys amb discapacitat, va decidir anar a Galícia per conèixer personalment la noia que havia conegut a través d’una aplicació de cites.

El 21 d’agost, el José María va agafar un avió fins a l’aeroport de Vigo, on la Cristina el va recollir en cotxe per anar fins a Cortegada, un petit poble d’Ourense on ella vivia. Des del 24 d’agost, però, ningú va saber res més d’ell. La seva mare va decidir anar a posar una denúncia per desaparició als Mossos d’Esquadra, però en dir-los que havia desaparegut quan havia anat a Galícia a conèixer una noia, la investigació va passar a mans de la Guàrdia Civil.

Tot i els esforços policials, els mesos anaven passant i seguien sense notícies del veí de Castelldefels. Fins que quatre mesos més tard la tràgica veritat ha acabat sortint a la llum. La Cristina, la jove amb qui havia quedat el José María, ha confessat en una visita al seu psiquiatre que es va desfer del cos calcinant-lo. Segons li va explicar al doctor, ella no l’havia matat, però el va trobar mort a casa seva i els nervis la van fer cremar-lo i amagar el cadàver.

El metge va alertar els cossos policials, que ràpidament van anar a detenir-la. Els agents van començar a buscar el cadàver a les zones on la noia assegurava que l’havia enterrat, trobant el cos sense vida del José María i confirmant la pitjor de les hipòtesis.

Finalment, després d’una versió plena de mentides i contradiccions, la Cristina va acabar reconeixent que l’havia matat perquè no li agradava. Després d’una forta discussió entre tots dos, la noia li va donar un medicament per adormir-lo i després el va asfixiar amb un coixí. Posteriorment, va calcinar el cos i el va enterrar per desfer-se d’ell. La Guàrdia civil continua investigant el cas per tal d’esbrinar més detalls sobre el succés.