fbpx Advertisement
Dimecres, 18-maig-2022
Un 75% dels aspirants a policia suspenen l’examen d’ortografia

Un 75% dels aspirants a policia suspenen l’examen d’ortografia

L’examen d’ortografia per als aspirants al Cos Nacional de Policia (CNP) d’aquest any va ser força més complicat que el d’anys anteriors. Els aspirants havien de determinar si 100 paraules estaven escrites correctament en castellà en només 8 minuts.

La gran quantitat de queixes rebudes va obligar la Direcció General de la Policia a admetre com a aprovat un 3,5 sobre 10 quan, normalment, es necessita un 5. Tot i això, segons Voz Populi, només 3.956 dels 16.255 aspirants van arribar al límit ja rebaixat. Així doncs, menys d’una quarta part dels opositors van obtenir la nota demanada.

El tribunal de qualificació de la Policia Nacional va suspendre el 75% dels opositors en la prova ortogràfica. Només el 24,33% dels examinats ha superat el test. El tribunal s’havia reservat el dret d’abaixar la nota de tall d’aquest examen en cas que no existís “un nombre suficient d’opositors amb una puntuació de 5.

Degut a l’allau de protestes a causa de la dificultat de la prova, el Sindicat Unificat de la Policia (SUP) va demanar explicacions a la Divisió de Formació. El sindicat va comparar les proves d’accés amb el programa de televisió Pasapalabra. L’associació sindicalista va acudir a experts lingüistes i va concloure que l’examen no era útil per “determinar els coneixements d’ortografia dels aspirants”.