Txarango publica ‘A la deriva’, el primer avançament del seu últim àlbum

La cançó arriba acompanyada d'un videoclip amb imatges del grup a l'Índia

Txarango. Imatge pròpia
Txarango publica aquest dijous ‘A la deriva’, el primer avançament del seu quart i darrer disc, ‘De vent i ales’, que es publicarà properament. La cançó arriba acompanyada d’un videoclip amb imatges del grup a l’Índia, que ja es pot veure a YouTube, i a la mitjanit estarà disponible a totes les plataformes digitals. La cançó parla de la voràgine que sovint és la vida i de la sensació d’anar a la deriva, però també de la sensació de refugi que Txarango troba en el grup i en la música. Així mateix, cita referents de la resistència civil com Rosa Parks, Martin Luther King i Víctor Jara, entre altres. Pel que fa al disc ‘De vent i ales’, veurà la llum el divendres 19 de juny a través del segell barceloní Halley Records.

El clip que acompanya el primer single és obra de Bernat Almirall, fotògraf de capçalera dels Txarango, al costat de Pau Surià, Júlia Molins i Alguer Miquel, i compta amb imatges del grup del Ripollès passejant per l’Índia el febrer de 2018, durant la gira que h¡ van fer.

Tal com va explicar Txarango ara fa dues setmanes a través de la petita peça documental ‘De vent i ales’ penjada a Youtube, les noves cançons neixen d’experiències com dormir al peu del Mont Fuji, córrer sota la pluja a les muntanyes del cafè al nord de Colòmbia, de fer la ruta dels Balcans d’entrada a Europa al costat de persones a la recerca de refugi o de caminar amb cura al desert ple de mines dels camps sahrauís o acompanyats dels dioles a Caparan (Senegal).

De vent i ales sorgeix també de les seves vivències a l’Índia, com es pot escoltar i veure a ‘A la deriva’ o al Brasil, on van aprendre rodejats de comunitats indígenes en resistència a valorar el temps.