Troben un fugitiu amagat a Espanya des de fa 20 anys per una foto de Google Maps

L'home havia fugit de la presó on estava complint cadena perpètua per un assassinat

Una foto de Google Maps ha deixat al descobert un fugitiu que s’amagava a Espanya des de fa 20 anys. Gioacchino Gammino era un dels cent fugitius italians més buscats fins que el passat desembre es va produir un factor clau per a poder localitzar-lo quan el van veure a Street View en un carrer del municipi madrileny de Galapagar.

A la imatge, presa l’any 2018, Gammino apareix parlant amb un altre home a les portes d’una fruiteria, de la qual n’era el propietari. Els agents el van poder identificar per una cicatriu a la cara bastant característica. D’aquesta forma es va confirmar el que ja sospitaven, que el fugitiu es trobava on les seves investigacions apuntaven.

Gammino era un membre de l’organització mafiosa Stidda i portava en crida i cerca des de feia dues dècades. L’any 1998 ja havia estat detingut a Barcelona i extradit a Itàlia, on el van jutjar per un assassinat que havia comès el 1989. L’home va ser condemnat a cadena perpètua, però l’any 2002 es va fugar de la presó de Roma i ningú sabia on era.

Els investigadors l’havien buscat per Alemanya, Palma de Mallorca, Tenerife i Barcelona, on tenia família vivint. No obstant això, la realitat és que vivia a la localitat madrilenya de Galapagar sota el fals nom de Manuel Mormino, una identitat robada a un home del seu entorn que viu a Itàlia. A Espanya, el fugitiu havia començat una nova vida en la qual s’havia casat i era el propietari d’una fruiteria i un restaurant italià.