Troben un fugitiu amagat a Espanya des de fa 20 anys per una foto de Google Maps

L'home havia fugit de la presó on estava complint cadena perpètua per un assassinat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Una foto de Google Maps ha deixat al descobert un fugitiu que s’amagava a Espanya des de fa 20 anys. Gioacchino Gammino era un dels cent fugitius italians més buscats fins que el passat desembre es va produir un factor clau per a poder localitzar-lo quan el van veure a Street View en un carrer del municipi madrileny de Galapagar.

A la imatge, presa l’any 2018, Gammino apareix parlant amb un altre home a les portes d’una fruiteria, de la qual n’era el propietari. Els agents el van poder identificar per una cicatriu a la cara bastant característica. D’aquesta forma es va confirmar el que ja sospitaven, que el fugitiu es trobava on les seves investigacions apuntaven.

Gammino era un membre de l’organització mafiosa Stidda i portava en crida i cerca des de feia dues dècades. L’any 1998 ja havia estat detingut a Barcelona i extradit a Itàlia, on el van jutjar per un assassinat que havia comès el 1989. L’home va ser condemnat a cadena perpètua, però l’any 2002 es va fugar de la presó de Roma i ningú sabia on era.

Els investigadors l’havien buscat per Alemanya, Palma de Mallorca, Tenerife i Barcelona, on tenia família vivint. No obstant això, la realitat és que vivia a la localitat madrilenya de Galapagar sota el fals nom de Manuel Mormino, una identitat robada a un home del seu entorn que viu a Itàlia. A Espanya, el fugitiu havia començat una nova vida en la qual s’havia casat i era el propietari d’una fruiteria i un restaurant italià.