Troben a un pou peces de roba que podrien ser d’una catalana desapareguda

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Policia Nacional no ha trobat restes de la tarragonina Aurora Mancebo, desapareguda fa 18 anys, en un pou del Morell, si bé els agents van localitzar dues peces de roba en la zona, que analitzaran per a determinar si tenen alguna relació amb aquest cas.

Una comitiva judicial del jutjat d’instrucció número 5 de Tarragona es va desplaçar el dimecres i el dijous de la setmana passada a les ruïnes de l’antic monestir del Mas dels Frares del Morell, on efectius del grup d’homicidis de la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de la Policia Nacional van inspeccionar un pou situat en un antic molí del convent.

Segons ha informat la Asociació Ciutadana per Aurora Mancebo, els agents no van trobar al pou restes de la jove, desapareguda en 2004, però sí que van localitzar dues peces de roba, que ara s’analitzaran per a comprovar si van poder pertànyer a la noia o tenen algun tipus de relació amb la seva desaparició.

El lloc inspeccionat ara està molt prop d’uns terrenys familiars de l’únic sospitós del cas, Edgar M., exvecino del Morell que manté la seva condició d’investigat 18 anys després de la desaparició de Mancebo. Aquests terrenys ja es van revisar fa anys amb ajuda d’un georadar, a pesar que va quedar pendent el pou perquè era perillós.

El recinte és propietat municipal i està declarat Ben cultural d’interès local per l’Ajuntament, que, segons fonts municipals, ha invertit 30.000 euros a assegurar la zona per a poder-la inspeccionar sense perill.

Aurora Mancebo veïna de la urbanització Boscos de Tarragona, va ser vista per última vegada el 27 de febrer del 2004 en companyia d’Edgar M., llavors, de 18 anys d’edat. Era la primera vegada que sortia sola de casa en diversos anys, a causa de les seqüeles per haver sofert assetjament quan era adolescent.

La seva desaparició va generar una gran resposta popular d’ajuda per a buscar-la i dotze dies després, un veí de Boscos va trobar una bíblia i la roba de Mancebo, perfectament doblegada, en la qual les proves en el laboratori van detectar restes de la seva sang.

Edgar M. va ser detingut en abril del 2005 i va estar en presó preventiva fins a principis de juliol d’aquell any, el que també va generar una àmplia resposta popular al Morell per a donar suport a la seva innocència.