Trànsit intensifica els controls de velocitat també en vies urbanes

Trànsit ha explicat que s'intensificaran els controls des d'aquest dilluns fins al diumenge, amb l'objectiu de reduir la sinistralitat per excés de velocitat, "un dels principals factors" que causen accidents

Imatge d'arxiu d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra. EP.

El Servei Català de Trànsit (SCT) coordina aquesta setmana una campanya d’intensificació de controls de velocitat, en què participaran els Mossos d’Esquadra i policies locals, i que també es desplegarà en vies urbanes.

 

En un comunicat, Trànsit ha explicat que s’intensificaran els controls des d’aquest dilluns fins al diumenge, amb l’objectiu de reduir la sinistralitat per excés de velocitat, “un dels principals factors” que causen accidents.

 

El 2019, la velocitat excessiva va ser l’11,6% dels factors que van causar accidents, i va estar implicada en 1.162 accidents amb víctimes en carreteres i autopistes.

 

Les dues campanyes anteriors de Trànsit sobre l’excés de velocitat, a l’abril i agost de 2019, van sumar 73.330 denúncies.

 

Les policies locals faran durant la setmana controls en vies urbanes, pel que Trànsit ha assenyalat que la possibilitat de morir en un atropellament a 30 quilòmetres per hora és d’un 10%, mentre que a 80 quilòmetres per hora “les conseqüències són gairebé sempre mortals”.