Tarda de tempestes fortes i irregulars arreu de Catalunya

Els Bombers han rebut una vintena d'avisos per les pluges al Vallès Occidental, Barcelonès i Baix Llobregat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Els dos cotxes atrapats per l'aigua en un carrer del polígon industrial del Llobregat a Castellbisbal. BOMBERS

Tarda de dissabte amb tempestes fortes i irregulars arreu de Catalunya, amb xàfecs sobtats sovint acompanyats de calamarsa o pedra. Els Bombers de la Generalitat han rebut una vintena d’avisos per les pluges entre les 14 i les 16 hores, la majoria concentrats al Vallès Occidental, Barcelonès i Baix Llobregat.

Gran part de les actuacions han estat per retirar algun arbre caigut o per atendre acumulacions puntuals d’aigua a la via pública. A Castellbisbal, els Bombers han hagut de rescatar dos conductors atrapats per l’aigua en un carrer del polígon industrial del Llobregat, sense més conseqüències. Destaquen registres com els 60 litres de Sant Feliu de Codines, els 50,3 litres de Sant Andreu de la Barca o els 35,9 litres de Castellbisbal.

En aquesta última població del Vallès Occidental, 23 litres han caigut en només mitja hora. Protecció Civil ha emès un avís de temps violent en les properes hores a l’Alt Camp i l’Alt Penedès, i amb menys probabilitat al Baix Penedès i l’Anoia. Pot caure pedra de diàmetre superior als 2 centímetres, haver-hi ratxes de vent superiors als 100 km/h i/o esclafits.