Tanquen als seus 3 fills en un pis okupa durant 5 anys

La Policia Nacional ha detingut els pares de 3 menors que es trobaven desapareguts des de l’any 2017 per evitar la seva retirada per desemparament i que estaven retinguts en un pis okupa de Coria del Río sense sortir al carrer.

Els fets van començar el juny del 2017, quan el Servei de Protecció de Menors de la Junta d’Andalusia, en una resolució de desemparament, va ordenar la retirada de tres menors, de 2, 3 i 8 anys, de la custòdia dels seus pares que, per aquelles dates, vivien a la barriada del Polígon Sud de Sevilla.

Segons ha indicat aquest dimarts la Policia en una nota, en anar a executar la resolució, els agents van comprovar que els pares havien abandonat el barri amb els seus fills, desconeixent el parador de la família.

Totes les gestions realitzades per localitzar els pares i els menors van resultar infructuoses, fins que el passat mes de febrer, agents de la Comissaria de Policia Nacional de Còria de Rio van compartir amb la Unitat Adscrita de la Junta les dades d’un matrimoni que havia estat identificat després d’una recent ocupació d’una casa a la localitat de Coria del Río, motiu pel qual es van iniciar les indagacions policials per determinar i comprovar el parador dels menors.

Durant el dispositiu de vigilància, establert de manera simultània pels efectius de la Policia Nacional de la Comissaria Local de Coria del Río i Agents de l’APROME pertanyents a la Unitat Adscrita de la Junta d’Andalusia, es va poder comprovar que les úniques persones que sortien de l’habitatge eren els pares i adoptaven mesures de seguretat abans d’abandonar l’immoble per comprovar que ningú no era vigilat.

La porta blindada antiokupa de la casa mancava de claus per a la seva obertura i era colpejada a la tornada pels progenitors a manera de contrasenya per ser oberta des de l’interior per un dels menors.

Els agents van poder comprovar durant la investigació que els tres germans no acudien al col·legi ni assistien al metge, sent privats del seu normal desenvolupament evolutiu i emocional en ser obligats a romandre tancats al domicili privant-los de la seva llibertat deambulatòria.

Davant la possibilitat que els menors es trobessin a l’interior de domicili, es va procedir el 3 de març a l’entrada al domicili en virtut d’una interlocutòria del Jutjat d’Instància i Família, trobant al seu interior els menors, que van ser posats immediatament a la disposició dels serveis de protecció de menors de la Junta d’Andalusia.

A la mare se li imputen els delictes de sostracció de menors i detenció il·legal i al pare a més el d’Atemptat a Agent de l’Autoritat per agredir un policia mentre estava custodiat als calabossos en espera de ser posat a disposició judicial.