Suspenen sense feina i sou a un professor que posava deus a tots els alumnes

Un professor de Secundària en un institut de Gijón ha estat suspès amb vuit mesos d’ocupació i sou. El motiu, posar a tots els seus alumnes un 10, informa el diari El Comerç de la localitat asturiana.

Pozuelo imparteix classes de francès a l’IES Universitat Laboral. Els seus problemes amb la Conselleria d’Educació del Principat es remunten al 31 de gener de 2020, quan aquest organisme va iniciar una investigació sobre el professor.

Aquest havia concedit una entrevista a El Comerç unes setmanes abans, en què expressava que «abandonant el paper de l’avaluació també es poden donar classes» i que «el 10 està dins de la llei i l’hi poso a tots. Els dóna confiança».

Pozuelo és autor de el llibre ¿Negrers o docents? La rebel·lió del 10, en la qual renega de les pràctiques habituals, dels llibres de text i del mètode d’avaluació actual en els centres educatius.

La Conselleria va acusar de «haver qualificat a tot el seu alumnat amb la mateixa nota (10) independentment del seu rendiment i atemptant així al dret de l’avaluació objectiva; negar-se a fer l’avaluació formativa del seu alumnat amb plena consciència i fent públic ostentació del seu incompliment; no programar degudament els ensenyaments de francès; no portar registres veraces i efectius del rendiment del seu alumnat i no coordinar el departament de què és responsable ni exercir la seva prefectura».

Segons Pozuelo, «el que va molestar va ser l’entrevista. Si no arribo a donar-la, hauria passat totalment desapercebut i hagués seguit signant deus fins a la meva jubilació, perquè en aquests anys mai més em van dir res sobre les meves programacions ni el meu mètode d’avaluació». «Ni els pares ni els alumnes s’han queixat mai del meu sistema», sosté.

Pozuelo, que compta amb el suport de 75 docents que han signat un document a favor seu, ha recorregut la suspensió, encara que des d’aquest mes de setembre fa classes en el Centre Integrat de Formació Professional d’Hostaleria de Gijón, on havia demanat el trasllat fa anys.