Solsona convoca una xerrada sobre l’impacte de les pantalles en adolescents

El psicòleg i educador social Jordi Bernabeu impartirà la sessió adreçada als pares

“I si es passen tot el dia connectats, què?”. Aquesta és una de les qüestions que més neguitegen les famílies amb fills menors d’edat i és el títol de la xerrada que les institucions locals de Solsona organitzen dimecres que ve, 5 de maig, a dos quarts de vuit del vespre al Teatre Comarcal, a través del Servei d’Intervenció Socioeducativa El 6 i l’Oficina Jove del Solsonès. També es podrà seguir en directe al canal de l’Ajuntament de Solsona a Youtube. 

Impartirà la xerrada sobre l’impacte de l’entorn digital en adolescents i joves Jordi Bernabeu, psicòleg i educador social de la Fundació Althaia especialitzat en l’impacte de l’abús de les TIC en aquestes franges d’edat. Aquest és un assumpte que preocupa molt les famílies amb menors d’edat, i “afecta edats cada vegada més precoces”, tal com constata Ariadna Aubarell, educadora social d’El 6. El risc de la sobreexposició als aparells electrònics i les pantalles es produeix tant amb pandèmia com sense, si bé “el darrer any, amb el confinament, s’ha accentuat”. 

Tot i que la xerrada és oberta a totes les famílies, s’adreça especialment a pares i mares d’adolescents i joves, en tant que són els que tenen més dificultats de comunicació amb els fills, “en l’etapa més complicada per posar límits”, explica Aubarell. Per això s’ha recorregut a un professional que ofereixi eines per pal·liar aquest impacte. 

Aquesta activitat, d’entrada lliure, té la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Les portes del Teatre Comarcal obriran trenta minuts abans de l’inici per al registre d’assistents. 

Acte: “I si es passen tot el dia connectats, què?”, xerrada a càrrec de Jordi Bernabeu

Dia: dimecres 5 de maig

Hora: de 19.30 a 21 h (obertura de portes a les 19 h)

Lloc:Teatre Comarcal de Solsona (Vall Fred, 20) / canal de l’Ajuntament de Solsona a Youtube: http://www.youtube.com/AjuntamentdeSolsona