S’incendia la ferralla emmagatzemada d’una empresa

Un incendi afecta, des de primeres hores d’aquest diumenge, al material de ferralla emmagatzemat en les instal·lacions de l’empresa Medenasa, de Berrioplano, i és previsible que es mantingui actiu durant diversos dies. No s’han registrat ferits ni intoxicats.

Segons ha informat el Govern de Navarra, una crida rebuda a les 7.28 hores en el telèfon 112 de SOS Navarra indicava que sortia una gran columna de fum de les instal·lacions de Medenasa, a l’altura del pk. 7 de la carretera N-240-A, en el terme de Berrioplano. Han estat mobilitzades unitats dels parcs de bombers de Pamplona (Trinitaris) i Cordovilla, a més d’una cisterna aportada pel parc de Tafalla.

Una vegada en el lloc han comprovat que cremava una gran quantitat de ferralla i residus industrials, i que anava a resultar difícil la seva extinció.

Inicialment, els bombers han treballat per a evitar que el foc es propagués a les empreses pròximes, i una vegada aconseguit l’objectiu s’han centrat en l’incendi, que cremava amb flames de fins a 20 metres d’altura alimentades per la gran càrrega de combustible emmagatzemat en la campa.

Han comptat amb la col·laboració d’un helicòpter amb base en Agoncillo (La Rioja), al no estar operatius els del Govern de Navarra, que ha realitzat descàrregues d’aigua des de l’aire.

Les previsions indiquen que no va si pot ser apagar el foc en les pròximes hores, per la qual cosa es treballa a retirar de la zona tot el material possible amb maquinària de la pròpia empresa.

La Policia Foral s’ha fet càrrec de la recerca de les causes del succés.