Si condueixes amb la jaqueta posada, et poden multar

Evitar tenir fred al cotxe pot arribar a costar 200 euros de sanció

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’arribada de les baixes temperatures fa que molts conductors optin per conduir amb la jaqueta posada per evitar passar fred. Segons la DGT, però, això et podria arribar a comportar importants multes econòmiques. I és que si a l’estiu està prohibit conduir amb xancletes perquè afecta negativament a la conducció, a l’hivern s’ha d’anar amb molta precaució amb les jaquetes pel mateix motiu.

Segons el reglament de circulació, “el conductor d’un vehicle està obligat a mantenir la seva pròpia llibertat de moviments, el camp necessari de visió i l’atenció permanent a la conducció, que garanteixin la seva pròpia seguretat, la de la resta d’ocupants del vehicle i la dels altres usuaris de la via”.

Per aquest motiu, depenent de si la jaqueta és molt gruixuda o no, el conductor podria ser sancionat si es considera que el volum de l’abric dificulta la seva mobilitat. En aquest sentit, i depenent del criteri utilitzat pels agents de l’autoritat, les multes econòmiques poden oscil·lar entre els 80 i els 200 euros.