Set consells per estalviar amb la nova factura de la llum

Hem de canviar els nostres patrons de consum perquè l'entrada en vigor de la nova tarifa de la llum no ens afecti negativament

Aire acondicionat. Imatge pròpia

Amb l’entrada en vigor de la nova tarifa de la llum es busca que l’usuari domèstic pugui estalviar en la factura. A més, es vol aconseguir que l’usuari sigui més proactiu i redueixi el consum d’energia necessari a casa perquè la contaminació derivada del seu ús repercuteixi mínimament en l’entorn.

Per això, els experts de Tuandco.com recomanen seguir aquestes vuit pautes per evitar que la nova tarifa de la llum no afecti en gran mesura a les nostres butxaques:

1- Adapta la potència contractada a les teves necessitats reals.

2- Desplaça el teu consum a períodes fora de les hores punta. La tarifa vall és la més econòmica té lloc entre les 00:00 i les 8:00, de dilluns a divendres i durant tot el cap de setmana. Cal tenir en compte que permet un estalvi de fins a 38 euros a l’any.

3- És necessari comptar amb programadors als nostres aparells electrònics, fet que fa que aquests funcionin durant les hores econòmiques. Gran part dels electrodomèstics més barats disposen d’inici en diferit perquè puguin programar-los quan comença la tarifa vall. Si no disposes d’aquest tipus d’electrodomèstics, pots incloure endolls programables

3- Si no s’encenen diversos aparells elèctrics alhora, és possible estalviar fins a 300 euros anuals. Això permetria ajustar la potència contractada o carregar el cotxe elèctric per la nit.

4- Apaga l’standby i desendolla tot allò que no utilitzis. Els aparells apagats continuen funcionant si no els desconnectes i comporten un consum i uns costos innecessaris.

5- La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) destaca que la planxa és un dels electrodomèstics que més consumeix i dels que són més fàcils de desplaçar. Per aquest motiu, assenyala que planxar en període pla i no en punta, suposaria un estalvi de 38 euros a l’any.

6- Si has de canviar d’electrodomèstic, les millors categories són la A i la B. Per exemple, una nevera de classe B consumeix tres vegades menys a l’any que una de tipus G.

7- Inclou aparells elèctrics capaços d’afrontar aquesta nova factura com per exemple aires acondicionats WiFi, termostats programables, bombetes LED, entre d’altres.