Serà il·legal el consum de carn de gos?

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Govern treballa en la creació d’un comitè especial per a abordar la possible prohibició del consum de carn de gos a Corea del Sud, una controvertida pràctica de llarga tradició; però que en els últims trenta anys ha estat debatuda coincidint amb la projecció internacional del país.

El Ministeri d’Agricultura ha avançat aquest dijous que la comissió estarà formada per vint persones, entre assessors i experts de l’àmbit privat com a funcionaris públics. L’objectiu és promoure un debat sobre aquesta espinosa controvèrsia per a la qual esperen haver aconseguit un “consens social” per a abril.

Aquesta discussió sobre el consum de carn de gos “ha existit des de fa més de trenta anys”, ha assenyalat el primer ministre sud-coreà, Kim Boo Kyum, qui fixa l’inici d’aquest nou debat amb la celebració dels Jocs Olímpics de Seül en 1988, quan el país asiàtic es va mostrar al món.

“Amb l’augment del nombre de llars amb mascotes i el cada vegada major interès públic pels drets i el benestar dels animals, estem sent testimonis d’un increment de les peticions en contra del consum de carn com a part d’una antiga cultura alimentària”, ha explicat Kim.

Aquest debat ha estat impulsat recentment pel president de Corea del Sud, Moon Jae In, un reconegut amant dels gossos, qui al setembre ja va suggerir la necessitat de “estudiar acuradament la prohibició del consum de carn de gos”, recorda l’agència de notícies sud-coreana Yonhap.

No obstant això, segons un sondeig de la consultora sud-coreana Realmeter publicada a principis d’aquest mes de novembre, el 48,9 per cent de les persones enquestades s’oposa a prohibir a través de la legislació el consum de carn de gos pel 38,6 per cent que sí que dóna suport a la mesura.