Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Sentència a Dani Alves: 4 anys i sis mesos per l’exfutbolista

Avatar photo
L’Audiència de Barcelona considera la indemnització de 150 mil euros un atenuant per a l’acusat. Alves podria aconseguir permisos en un any per començar a sortir de Brians 2

L’Audiència de Barcelona ha fet pública la sentència a Dani Alves: condemnat a 4 anys i mig de presó per violació. El Tribunal ha considerat provatori que l’exfutbolista va violar la noia a lavabo del reservat de la discoteca Sutton. La pena és la meitat del que demanava el fiscal (9 anys). La indemnització de 150.000 euros que Dani Alves va pagar fa uns mesos a la denunciant s’ha considerat un atenuant per reparació de danys.

La resolució judicial s’allunya molt de les deduccions que es van fer un cop va finalitzar el judici. En principi, els informes pericials, testimonis i càmeres de seguretat donaven suport a la versió de la víctima i semblaven ser suficients per una condemna més alta. No obstant això, la jutgessa ha determinat que la voluntat de pagar abans de qualsevol sentència funciona com un atenuant per reparar el dany moral de la víctima.

Gràcies a l’aplicació d’aquest atenuant, Dani Alves podria sortir de presó gràcies als permisos un cop assolida la quarta part de la condemna. Per tant, el brasiler podria aconseguir la llibertat parcial en gairebé un any. No obstant això, la sentència encara no és ferma i està oberta a possibles recursos de les dues parts. 

Declaracions advocats

A la sortida de l’Audiènca han declarat David Sáenz, un dels advocats de la denunciant i Inés Guardiola, la lletrada de Dani Alves. “Encara s’ha d’estudiar. Estem satisfets perquè s’ha reconegut la veritat de la víctima i el seu patiment“, ha explicat l’advocat de la denunciant. D’altra banda, Guardiola ha explicat als mitjans que Dani Alves està ‘sencer’ i ha sabut el resultat de la sentència. “Segueixo defensant la innocència d’Alves. Recorrerem la sentència“, ha remarcat l’advocada.

Dues setmanes després del judici

Després de dues setmanes de la celebració del judici per presumpta agressió sexual, avui es farà pública la sentència a Dani Alves. Prop de les 9:30 l’exjugador ha arribat a l’Audiència de Barcelona, igual que la seva advocada, Inés Guardiola. Esther García, l’advocada de la denunciant, també entrarà al tribunal. A diferència de la celebració del judici, els mitjans no tenim accés a la cobertura interior.

Avui Dani Alves sabrà quina és la seva pena. La fiscal li demana 9 anys de presó i l’advocada de la denunciant 12 i una indemnització de 150.000 euros. Tot apunta que la sentència serà favorable a la denunciant; després de les tres sessions del judici, els informes pericials i la majoria dels testimonis van avalar la seva versió. Malgrat això, Inés Guardiola va lluitar per l’absolució de l’exfutbolista, que porta a presó provisional 13 mesos.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Ajut de 67.000€ a Vinaixa per desenvolupar un projecte sobre Ecoturisme per frenar el despoblament

Notícia següent

Cau un 19,2% en les hipoteques per habitatges el 2023 a Catalunya

Notícies relacionades