Sancionat el pub que es va negar a demanar el passaport

El pub ‘The Hole’, que va rebutjar haver de demanar als seus clients el passaport Covid-19, ha claudicat després de quatre dies per rebre la sanció de la Guàrdia Municipal de Sant Sebastià. Els agents policials van realitzar una inspecció on van identificar a 35 persones, de les quals 7 no portaven el document i dues van negar-se a mostrar la seva informació sanitària.

Des de dissabte, el pub es va negar a demanar el passaport perquè segons el seu jucidi, “només els agents de l’autoritat funcionaris poden obligar al compliment de la Llei”. En un cartell col·locat a la porta d’aquest pub de la Part Vella donostiarra s’assenyalava que “en cap cas es pot vulnerar la llei de protecció de dades, ni el dret de tots els éssers humans a ser iguals en dignitat, a ser tractats amb respecte i consideració, i a participar sobre bases iguals en qualsevol àrea de la vida econòmica, social, política, cultural o civil”.

D’aquesta manera, els responsables de l’establiment hostaler mostraven el seu rebuig a l’obligatorietat de demanar als seus clients el passaport Covid-19. Des de dissabte passat el passaport Covid-19 és obligatori en restaurants de més de 50 comensals i en establiments d’oci nocturn.