Sánchez reconeix que l’evolució de la pandèmia és “preocupant”

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha reconegut que l’actual evolució de la pandèmia del coronavirus a Espanya és “preocupant”, però ha assegurat que l’executiu manté una “vigilància absoluta” de la transmissió del virus.

Durant la seva compareixença en el ple del Senat, Sánchez ha esmentat les dades que el Ministeri de Sanitat va registrar el 4 de setembre i en les quals es reflecteix que fins ara gairebé mig milió d’espanyols s’ha infectat de covid-19, tot i que aquest dilluns, 7 de setembre, ja s’ha arribat als 525.549 contagis.

A més, en els darrers 7 dies s’han registrat 1.829 ingressos hospitalaris (137.288 en total), dels quals 161 a les UCI (12.566 en total). Respecte als morts, 29.516 persones han perdut la vida, 237 en una setmana.

“Són dades preocupants, però mantenim una actitud de vigilància absoluta. No podem desaprofitar ni un sol esforç, no podem distreure’ns ni un sol instant i estic convençut que tornarem a doblegar el virus i a mitigar la pandèmia”, ha asseverat Sánchez a la cambra alta.

En aquest sentit, ha esmentat algunes de les principals mesures que ha engegat l’executiu, en coordinació amb les comunitats, per frenar els contagis. Així, Sánchez ha recordat que el Ministeri de Sanitat ha licitat un acord marc per adquirir material sanitari i equips de protecció individual per més de 2.500 milions d’euros.

L’objectiu d’aquest contracte, segons ha explicat, és dotar-se d’una reserva estratègica en què ja s’han adherit 16 comunitats i a través de la qual s’espera adquirir en dos anys gairebé 3.700 milions d’unitats de material sanitari.

“Això són unes xifres eloqüents que demostra l’esforç que hem fet tots per preservar la salut pública i defensar la vida dels ciutadans”, ha recalcat Sánchez, que també ha subratllat la creació de la xarxa de rastrejadors de les comunitats autònomes i els 2.000 militars que l’executiu ha posat a disposició per a les tasques de rastreig.

L’aplicació ‘Radar Covid’ ha estat una altra de les mesures que el president espanyol ha esmentat, i que ja s’han descarregat gairebé 3,5 milions de persones i està disponible a 12 comunitats: Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Canàries, Cantàbria, Castella i Lleó, Madrid, Extremadura, La Rioja, Múrcia i Navarra.