Sánchez parlarà amb Torra aquesta setmana per tornar a reunir la taula de diàleg

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que aquesta setmana té previst parlar amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per fixar la data per tornar a reunir “en els propers dies” la taula de diàleg.

Així ho ha assegurat en una entrevista de TVE que ha recollit Europa Press, quan li han preguntat sobre quan té previst convocar la propera reunió d’aquesta taula, que només ha celebrat una primera i única trobada al febrer, abans de la pandèmia de la covid-19.

“Aquesta setmana parlaré amb Torra. Espero que ho puguem fer en els propers dies”, ha afirmat el president en referència a quan es podria celebrar la segona reunió, després que la setmana passada es comprometés amb ERC a fer-ho a mitjan setembre.

Sobre si la data podria ser el proper 17 de setembre, Sánchez ha apuntat que aquell dia tindrà lloc la vista en la qual el Tribunal Suprem decidirà si inhabilita Torra durant un any i mig per un delicte de desobediència.

Dijous passat, la portaveu del Govern central i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va informar després de la reunió entre Sánchez i el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, que l’executiu espanyol estava disposat a celebrar la taula de diàleg a mitjan setembre, que els republicans han plantejat com una condició per negociar els pressupostos.

No obstant això, Montero va reconèixer que no sabia si la posició d’ERC s’havia parlat “prèviament” amb el president Quim Torra. Ara, Sánchez ha afirmat que ell mateix parlarà amb el mandatari català aquesta setmana per fixar la data d’aquesta nova reunió de la taula de diàleg, perquè es produeixi “en els propers dies”.