Sánchez admet que “no es pot tancar cap porta” a un nou confinament

El president del govern espanyol demana "acords inèdits i històrics" per aprovar els pressupostos a l'Estat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que no contempla un nou confinament a l’Estat pel coronavirus però ha admès que “no es pot tancar cap porta” perquè el virus “és un agent desconegut”. En una entrevista a La Sexta, el president espanyol ha remarcat que ara el sistema està “molt més preparat” que fa sis mesos i ha emplaçat tots els partits a treballar “contra l’enemic comú” i “desterrar la lluita partidista”.

En aquesta mateixa línia el president espanyol ha reclamat a totes les formacions al Congrés que facilitin l’aprovació dels pressupostos a l’Estat per fer front a la pandèmia i els ha demanat “acords inèdits i històrics per a moments inèdits i històrics”.

Sobre els pressupostos, Sánchez ha demanat “excloure els vetos creuats” i ha confiat que es podrà arribar a un pacte perquè “tothom estarà d’acord” en el finançament de mesures contra la desocupació o per l’Ingrés mínim Vital.

El president, a més, ha demanat a totes les forces -a excepció de Vox i el PP, que ha dit que “s’autoexclouen”, i incloent Cs en l’acord- a donar suport als comptes i “deixar de mirar de reüll el del cantó”. Sánchez ha explicat que la proposta que presentaran serà “progressista”.

El president espanyol s’ha dirigit específicament al líder del PP, Pablo Casado, i ha lamentat que “estigui molt acostumat a la hipèrbole” i que ja s’hagi desmarcat dels pressupostos. Sánchez ha criticat que Casado no ajudi a crear “un nou clima polític” en plena pandèmia i ha demanat “desterrar la lluita partidista de la lluita contra l’epidèmia”.