Dimarts, 23 d'abril de 2024
És notícia

Salut tanca un local on feien tests d’antígens i PCR il·legals

Cobraven fins a 70 euros i els treballadors no tenien formació sanitària

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha tancat un local de Barcelona on es feien proves diagnòstiques de coronavirus sense reunir els requisits sanitaris i llicències necessàries, han explicat fonts del departament a Europa Press.

Segons ha avançat ‘Nació Digital’, el centre oferia proves PCR però en realitat utilitzava tests d’antígens, cobrava fins a 70 euros per prova i exercia sense llicència de la Generalitat.

Fonts municipals han explicat a Europa Press que una patrulla de paisà de la Guàrdia Urbana va entrar al centre el dimecres 29 de desembre, després de veure una llarga cua de persones davant el local, que no tenia cap distintiu o cartell a l’entrada.

Allà, van veure diverses persones que pagaven per fer-se tests d’antígens o proves PCR, i els agents van comprovar que el centre no tenia llicència de la Generalitat per fer aquests diagnòstics i que els treballadors no tenien formació sanitària.

Fonts policials han explicat que el centre cobrava entre 30 i 70 euros per les proves i entregava un certificat del resultat dels tests, que és invàlid perquè no tenia els permisos necessaris.

El centre va al·legar que tenia una autorització de la Junta de Castella i Lleó per desenvolupar aquesta activitat, però les mateixes fonts han explicat que la policia no ho ha pogut comprovar.

La Urbana va alertar la Conselleria de Salut, que va enviar un representant de la Subdirecció General d’Avaluació i Inspecció d’Assistència Sanitària i Farmacèutica, que també va comprovar que el local no reunia els requisits per a l’activitat, i es va ordenar tancar el centre.

La policia barcelonina ha obert diligències informatives per recavar informació sobre el cas en vista d’una eventual denúncia: podria fer-la la Conselleria o bé algun dels afectats.

Després de conèixer-se el tancament d’aquest local, la Conselleria de Salut ha assegurat que no té constància d’altres casos semblants.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’activa la Zona de Baixes Emissions a Sant Joan Despí

Notícia següent

Caldea supera les xifres prepandèmia en l’últim semestre de l’any

Notícies relacionades