Salut proposa als ajuntaments més restriccions en el lleure

El Govern aprovarà entre aquest dilluns i dimarts noves mesures per tallar l’explosió de contagis de covid-19 a Catalunya davant la creixent pressió hospitalària, mentre demana a la ciutadania que no relaxi les mesures d’autoprotecció i que es compleixin les quarantenes i els aïllaments.

Davant la gravetat de la situació, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, es reuneix d’urgència aquest dilluns amb alcaldes dels principals municipis catalans per abordar les noves restriccions, segons han confirmat diverses fonts a l’agència ACN.

Les mesures s’anunciaran en les pròximes hores. En el punt de mira les festes majors i la limitació de l’oci nocturn en exteriors. “No estem en un bon moment. És fonamental reduir els contagis. I és fonamental l’autoprotecció”, ha argumentat el president, Pere Aragonès.

Salut no ha volgut avançar en quines mesures estan treballant els tècnics. No obstant això, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha defensat que aquestes mesures siguin “més quirúrgiques”, que no afectin l’economia i que alhora siguin efectives al frenar els contagis.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha avançat que les festes majors seran objecte de noves restriccions “quirúrgiques”.