Salut preveu canvis en els tests a escolars en les properes setmanes

El Govern recomana celebrar el carnaval a l'aire lliure i fer les visites de portes obertes en grups reduïts

Dos adolescents amb motxilles a l'esquena abans d'entrar a classe. ACN

Salut preveu canvis en les properes setmanes en els tests a escolars si es consolida la baixada de casos, que podria haver-se iniciat després que aquest dilluns s’arribés a la xifra més alta de persones dels centres educatius confinades (132.233 entre alumnes, docents i personal).

En aquest sentit, Salut i Educació veuen una “escletxa d’optimisme”. La responsable dels programes de Salut Pública en la infància i l’adolescència, Laia Asso, tampoc veu “improbable” un canvi en les quarantenes però diu que primer s’haurien de modificar els protocols generals estatal i català. D’altra banda, recomanen celebrar el carnaval a l’aire lliure i fer les visites de portes obertes en grups reduïts i les sessions informatives, per via telemàtica.

En una roda de premsa conjunta entre Salut i Educació, Asso ha dit que si aquesta baixada de casos de covid-19 es consolida, preveuen revisar “a la baixa” el testatge als alumnes quan hi ha un positiu a l’aula -ara s’ofereix la possibilitat de fer un test a tots els escolars que no s’han de confinar-.