Salut farà cribratges als treballadors de les residències a partir de la setmana vinent

Argimon diu que és "importantíssim" pensar si cada trobada o reunió entre familiars o amics és "estrictament necessària"

Dos sanitaris equipats amb EPIs durant el cribratge per detectar positius de covid-19 a Albesa. ACN

Salut farà cribratges “sistemàtics” i prolongats en el temps als treballadors de les residències de gent gran a partir de la setmana vinent. Així ho ha anunciat en roda de premsa el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha dit que si el virus circula a la comunitat és “lògic” que entri a les residències a través del personal.

Per això, ha dit, se sol·licitarà un cribratge que funcionarà com ja es va fer els mesos d’abril i maig. Les proves es faran cada dos o tres setmanes. Tant Argimon com el coordinador de la unitat covid, Jacobo Mendioroz, han fet una crida a rebaixar la interacció social en general apuntant que la seguretat d’una residència o una escola depèn dels casos que hi ha a la comunitat.

“És importantíssim que cada trobada que fem pensem si és estrictament necessària o no”, ha apuntat Argimon, que ha destacat que cal ser “capaços” de fer baixar la corba, ara estable, i que vagi “en descens”.