Salut anuncia que aquest dilluns es començaran a fer tests d’antígens a CAPs

El doctor Clotet aposta per fer proves serològiques a tota la població

El secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, ha anunciat que aquest dilluns es començaran a fer tests d’antígens de Covid-19 “principalment als Centres d’Atenció Primària (CAP)”, però també a hospitals allunyats dels nuclis urbans catalans.

En una entrevista a TV3 que ha recollit aquest diumenge Europa Press, Ramentol ha assegurat que els CAPs ja tenen aquests tests, que donen els resultats en 20 minuts i “tenen la mateixa sensibilitat que una PCR per a persones amb símptomes de pocs dies de durada”.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ja va avançar aquest dilluns que arribarien 500.000 unitats dels tests, i Ramentol ha afegit que permetran “buscar el virus” i augmentar l’esforç diagnòstic.

Radar covid

A més, Ramentol ha explicat que Catalunya implementarà en una o dues setmanes l’aplicació Radar Covid, “una bona solució tecnològica” que es complementarà amb el sistema de rastreig de contactes que la Generalitat ja feia servir.

Quan li han preguntat sobre per què s’ha retardat la seva implementació, el secretari ha argumentat que no han volgut activar-la fins haver assegurat que es pot integrar de manera efectiva a tots dos sistemes.

Ha destacat que l’equip de rastreig de contactes a Catalunya el formen 2.300 persones, xifra que el Govern vol augmentar per impulsar una nova estratègia: “Investigarem on creuen que s’han contagiat. Refarem la història dels contagis”, cosa que només es feia quan es detectava un brot complex, ha dit.

Activitat assistencial ‘No Covid’

Segons Ramentol, les mesures que ha implementat la Generalitat van en la línia de “continuar compaginant l’activitat assistencial Covid amb la no Covid”.

Ha reconegut que al març es va prendre la decisió que el sistema sanitari es dediqués bàsicament a tractar pacients amb Covid-19 i ha remarcat: “Això no ens ho podem tornar a permetre”.