Ryanair aixeca l’ERTO que afectava tots els seus pilots a l’Estat

La plantilla recuperarà el 100% de la jornada, però amb un sou reduït, tal com es va pactar amb l'empresa

Ryanair ha aixecat l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que va aplicar arran de la crisi de la covid-19 i que afectava tots els pilots a l’Estat, aproximadament uns 900. Segons ha informat aquest divendres el sindicat Sepla, la companyia ha pres aquesta decisió després d’intentar cobrir les rutes que tenia operatives de cara a la temporada d’estiu amb plantilla estrangera i no amb treballadors en ERTO. “Operar aquestes rutes implicava una recuperació total de l’activitat habitual; la pressió exercida pel sindicat i el col·lectiu de pilots ha forçat l’empresa a rectificar”, ha apuntat Sepla. Així, la plantilla de l’aerolínia recuperarà el 100% de la jornada laboral, tot i que ho farà amb un sou reduït, tal com es va pactar.
Segons l’acord signat el mes d’agost, els treballadors accedien a una rebaixa salarial del 20% per ajudar a la companyia a afrontar la crisi. La reducció es mantindrà fins a l’any 2022 i, a partir del següent exercici, s’anirà recuperant progressivament fins que torni a ser del 100% en un període de quatre anys.

En el comunicat publicat aquest divendres, Sepla celebra que la companyia s’hagi adonat de “la irregularitat” que suposa recórrer a treballadors externs mentre s’està executant un ERTO. En aquest sentit, confien que el diàleg entre sindicat i empresa “sigui constant” per poder evitar situacions com aquesta i acabar signant un primer conveni col·lectiu de pilots al grup.

Ryanait és la segona aerolínia que aixeca un ERTO a l’Estat. La primera va ser EasyJet, que va emetre l’anunci fa dues setmanes.