Roba en un camió, s’endú la càrrega amb una furgoneta robada, fuig temeràriament i és arrestat pels Mossos

El lladre, al volant d'una furgoneta també robada, va ser enxampat en una àrea de servei de l'AP7, a Sant Celoni.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Els Mossos d’Esquadra han informat a través de les seves xarxes socials, de la detenció d’un home que conduïa una furgoneta robada, que alhora duia mercaderia sostreta d’un camió a Maçanet de la Selva (la Selva).

Segons amplia el Diari de Girona, durant la persecució policial, un cotxe es va acostar al vehicle dels Mossos i va buidar un extintor per dificultar-los la visi. Un cop detingut a Sant Celoni, els policies van recuperar la càrrega: 247 caixes de perfums i necessers.

L’arrestat té 35 anys i compta amb antecedents policials. L’acusen de ser el presumpte autor d’un delicte de conducció temerària, per conduir sense permís per pèrdua de vigència de punts, un robatori d’ús de vehicle i un robatori amb força a interior vehicle. Els Mossos no donen la investigació per tancada i no descarten més detencions.

Els fets van succeir dilluns cap a les dues de la matinada, quan una dotació de l’Àrea Regional de Trànsit (ART) de Girona feia patrullatge de prevenció de robatoris a l’àrea de servei de l’AP-7 a Maçanet de la Selva.

Va ser llavors quan va detectar una furgoneta que sortia a gran velocitat d’aquesta àrea, en sentit Barcelona. Els agents van fer comprovacions i van veure que el vehicle constava com a sostret des del 22 de setembre a l’Hospitalet de Llobregat.

PERSECUCIÓ COMPLICADA

A partir d’aquí van començar una persecució, però el conductor va accelerar i va circular temeràriament, fent ziga-zagues, tallant la trajectòria del vehicle policial i fins i tot, circulant part del recorregut amb els llums apagats.

Al cap de pocs minuts, els Mossos es van trobar amb una sorpresa: un altre cotxe es va posar a l’altura de la patrulla i per la finestra posterior va buidar un extintor que va originar un núvol de pols blanca amb la intenció de dificultar la visió dels policies.

Seguidament, aquest turisme va començar a circular enganxat a la furgoneta fins a entrar en una àrea descans. La furgoneta es va aturar, però el cotxe va fugir.

Els mossos van veure com l’ocupant de la furgoneta baixava i sortia corrents cap al bosc. Ràpidament, van fer una recerca i, després de creuar un rierol, van detectar petjades que van permetre localitzar i detenir al lladre amagat darrere unes bardisses a Sant Celoni.

A la furgoneta sostreta hi havia 247 caixes de perfums i necessers que acabaven de sostreure de l’interior d’un camió estacionat a l’Àrea de Servei de Maçanet de la Selva.

Posteriorment, també van comprovar que el cotxe que els havia intentat frenar la persecució i que va fugir també havia estat robat la setmana passada a Gavà i va poder ser recuperat aquest dimarts a l’Hospitalet de Llobregat.