Retiren els ous Kinder per un brot de salmonel·la

Avatar photo

Les autoritats sanitàries belgues han ordenat aquest divendres al grup italià Ferrero que suspengui la producció a la seva planta de Bèlgica, després d’una investigació sobre desenes de casos de salmonel·losi relacionats amb els productes de xocolata que es venen sota la marca Kinder.

A Espanya, el ministeri va ordenar treure de circulació alguns lots de productes, com ara el Kinder Sorpresa. Es recomana a les persones que tinguin aquests productes a casa que no els consumeixin i que els tornin on els van comprar.

L’empresa no va vincular explícitament la retirada als casos de salmonel·losi, però l’agència belga de seguretat alimentària ha confirmat el vincle entre més d’un centenar de casos de salmonel·losi i la planta de Ferrero al sud de Bèlgica, segons 3/24.

Dimecres, l’agència sanitària europea va explicar que estava investigant desenes de casos de salmonel·losi denunciats i sospitosos d’estar relacionats amb el consum de xocolata en almenys nou països, la majoria entre nens menors de 10 anys.

La planta d’Arlon representa al voltant del 7% del volum global total de productes Kinder, segons ha explicat Ferrero. Segons l’agència belga, la decisió de suspendre-hi la producció s’ha pres després d’arribar a la conclusió que la informació que els oferia Ferrero era incompleta.

L’aixecament de la suspensió només es produiria, expliquen, un cop es demostri que la planta compleix totes les normes de seguretat alimentària. L’agència ha instat els consumidors a no menjar cap dels productes retirats per haver donat positiu en salmonel·la.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Desapareguda una noia de 13 anys del Col·legi Lestonnac de Tarragona

Notícia següent

El concurs d’aparadors de la Mostra Igualada conclou la seva 10a edició

Notícies relacionades