Rescat agònic d’una nena de 3 anys que s’estava ofegant

A la menor li havia canviat la tonalitat de la cara per ennuegament

Agents de la Guàrdia Civil d’Alacant han salvat la vida d’una nena de tres anys “en greu perill” en el port d’Alacant. La nena s’estava ofegant després d’haver ingerit diversos trossos de plàstic. En el moment de l’auxili presentava símptomes d’asfíxia i estava en estat semiinconscient.

Segons relata la Benemèrita, al voltant de les 20.30 hores del dia 14 de juliol, quan membres de l’Oficina d’Anàlisi i Recerca Fiscal (ODAIFI) de la Secció Fiscal del Port-Alacant i de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Comandància (USECIC) prestaven el seu servei relacionat amb l’embarcament d’un ferri cap a Algèria, es van adonar de la presència d’una multitud de gent que cridava, per la qual cosa van decidir acostar-se al lloc.

Allí van poder observar com en el centre es trobava una nena de 3 anys en braços del seu pare. La menor presentava símptomes d’ennuegament, com ara impossibilitat de parlar, tonalitat de la cara i dels llavis, tos i arcades, etc.

En aquest moment, diversos dels agents van decidir delimitar una zona de seguretat, amb la finalitat d’allunyar a la multitud del pare i de la seva filla, alhora que un altre dels agents va agafar a la menor i va començar a realitzar-li maniobres de primers auxilis amb la finalitat que expulsés l’objecte que li impedia respirar.

Alhora que feia les maniobres, l’agent amb la nena en braços es dirigia a l’interior de la terminal, on es trobaven els serveis sanitaris. Després de diversos minuts intentant reanimar-la, i abans d’arribar al lloc sanitari, l’agent va aconseguir que la menor expulsés diversos trossos de plàstic que s’havia empassat i que eren els que li impedien respirar.