Rep 22.500 d’euros per perdre dos dits en un accident laboral a Catalunya

Avatar photo

L'home treballava dos cops a l'any

El Jutjat Social número 31 de Barcelona ha estimat el recurs presentat per un fuster que va perdre dos dits de la seva mà dreta i sofreix paràlisi en un tercer després de sofrir un accident l’octubre de 2019 quan es va tallar amb una serra. Un informe de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) assenyalava que va sofrir lesions permanents no invalidants i establia una indemnització de 6.690 euros que va haver de pagar la mútua laboral. Es tracta d’un fuster jubilat que treballava dos mesos a l’any en situació d’autònom i precisament en una jornada laboral va sofrir l’accident.

El treballador, representat pel bufet legal Tribunal Mèdic, va presentar un recurs que ha estat estimat pel jutjat que no sols obliga l’INSS a concedir-li una incapacitat permanent, en grau de parcial, derivada d’accident de treball sinó que condemna a la mútua de la seva empresa a pagar-li 22.448 euros. Aquesta quantitat és la resta dels 29.138 euros menys la indemnització cobrada al principi.

La sentència assenyala que el demandant va sofrir l’accident laboral i que en els informes de la Seguretat Social, que repetien els de la mútua, no es feia referència a la paràlisi que té en el polze a més de la pèrdua d’altres dos dits. “Les pericials són gairebé totalment coincidents i es diria que la de la mútua posa l’èmfasi en aspectes que no són mèdics: Que el pacient va demanar l’alta per a anar a treballar”, assenyala el magistrat qui afegeix que “com el que se sol·licita és la incapacitat permanent parcial, que el pacient demanés l’alta treballar no és rellevant per a saber si mereix o no el grau, ja que el fet que continués treballant encaixa amb el context econòmic d’aquelles dates, la condició d’autònom i el seu règim de protecció”.

A més, el jutjat remarca que el recurrent va continuar fent feina, però el seu rendiment va baixar a conseqüència de les lesions que va patir, per la qual cosa li concedeix la incapacitat permanent parcial, derivada d’un accident laboral, després d’estimar la “penúria i perillositat” a la qual està exposat en el seu ofici.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Llencen pedres a un agent policial a l’entrada d’una discoteca a Sabadell

Notícia següent

Una start-up lleidatana crea un dron amb impressió 3D per entregar paquets d’última milla

Notícies relacionades