Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

Renfe prohibeix l’accés de patinets elèctrics a tots els trens des del 12 de desembre

Avatar photo

El Consell d’Administració de Renfe ha decidit aquest dilluns que es prohibirà l’accés de patinets elèctrics a tots els trens de passatgers de Rodalies, Regionals, Alta Velocitat i Llarga Distància (AVE, Avlo, Alvia, Avant, Euromed i Intercity) a partir del 12 de desembre. La prohibició, similar a la que aplica des de fa mesos TMB a Barcelona, ve fonamentada, segons la companyia, per la “situació de perill generada davant d’incendis de bateries” registrats en alguns transports públics, successos causats, afirma la mateixa font, i entre d’altres raons, per manipulació de la bateria, desperfectes per cops, pas del temps o utilització de carregadors diferents. La mesura, serà ratificada demà al Consell d’Administració de Renfe Viatgers.

La decisió s’ha pres a partir de criteris “de salut pública i de seguretat dels viatgers”. Renfe recorda que el 2021 Sevilla va ser la primera ciutat en impedir que els viatgers entressin al Metro amb patinets elèctrics en hora punta els dies feiners.

El febrer passat l’ATM va prohibir l’accés de patinets a vehicles, estacions i andanes a l’àrea metropolitana de Barcelona després de l’explosió d’un patinet al servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) el novembre del 2022. La prohibició va ser provisional per sis mesos, però un cop passat aquest període va esdevenir definitiva. A Tarragona s’ha pres una mesura similar als autobusos.

Així mateix, des del 4 de novembre està prohibit l’accés de patinets elèctrics a les instal·lacions i vehicles del transport públic de la Comunitat de Madrid, amb competència del Consorci Regional de Transports.

En altres països, alguns operadors ferroviaris del Regne Unit i Irlanda, a banda del Metro de Londres o Hamburg, també han pres mesures similars.

A partir del 12 de desembre, doncs, Renfe podrà obligar un viatger a abandonar el tren si duu un objecte, equipatge o vehicle que atempti contra la seguretat i el bon funcionament de l’explotació del transport o contra la seguretat dels altres viatgers.

A les estacions de Rodalies gestionades per Renfe s’informarà de la prohibició si es detecta un viatger amb patinet elèctric, i igualment es podran fer inspeccions aleatòries amb interventors i agents de seguretat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Helena Mas es reuneix amb el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya

Notícia següent

La Bisbal enceta el nou pla de xoc de neteja

Notícies relacionades