Prepareu la butxaca: torna a pujar el preu de la gasolina

La gasolina arrossega un increment del 43,64% en un any, en un context de tensions internacionals energètiques agreujat per l'esclat de la guerra d'Ucraïna

L’escalada de preus dels carburants continua i tant la gasolina de 95 octans com el gasoil s’han acostat els seus màxims, segons el Butlletí Petrolier de la Unió Europea. El preu calculat a partir de les dades més d’11.400 estacions de servei a l’estat espanyol en vigor el 23 de maig marca que la benzina batria un nou rècord amb un preu d’1,94 euros el litre, mentre que el gasoil se situaria en el tercer preu més alt de la història amb 1,867 euros. A aquest preu caldria aplicar-hi el descompte de 20 cèntims al litre aprovat pel govern espanyol per combatre l’escalada de preus dels combustibles.

La gasolina arrossega un increment del 43,64% en un any, en un context de tensions internacionals energètiques agreujat per l’esclat de la guerra d’Ucraïna. L’increment de preu dels carburants és un dels factors més decisius a l’hora d’explicar l’augment de l’Índex de Preus al Consum (IPC) que va tancar l’abril amb un creixement del 8% a Catalunya.