Reclamen la reobertura dels consultoris locals i CAP tancats arran de la covid-19

Unió de Pagesos afirma que amb el confinament "s'han tornat a posar de manifest les mancances de serveis en l'àmbit rural"

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge del CAP Can Serra de l'Hospitalet. GOOGLE MAPS

Unió de Pagesos demana al Departament de Salut que estableixi “sense demora” un pla “transparent i clar” per a la “reobertura ordenada” de tots els consultoris locals i centres d’assistència primària (CAP) que, a partir del març, van tancar per fer front a la pandèmia provocada per la covid-19.

El sindicat assenyala que “tota la ciutadania té els mateixos drets” i que “els governants tenen l’obligació de garantir-los-hi, indistintament del lloc on resideixin, així com de mantenir la població informada”. Així mateix, des d’Unió de Pagesos asseguren que, arran del confinament, “s’han tornat a posar de manifest les mancances greus de serveis a les poblacions rurals”.

Segons Unió de Pagesos, la “cronificació” del tancament dels consultoris mèdics “està afectant una part de la ciutadania a qui no se li estan oferint un serveis igualitaris”, sobretot, “aquelles persones que viuen en pobles petits i, especialment, la gent gran que precisa d’aquest servei de proximitat per mantenir una qualitat de vida digna”.

Des del sindicat exigeixen al Govern que aporti els recursos “suficients” per a la reobertura en condicions dels consultoris locals i dels CAP tancats “per garantir que els professionals de la sanitat puguin treballar amb les garanties de seguretat necessàries”.

A la vegada , Unió de Pagesos assenyala que, amb el confinament, s”‘han tornat a posar de manifest les mancances greus de serveis a les poblacions rurals”. El sindicat insta el Govern a “garantir sempre la igualtat d’accés als serveis bàsics, indistintament del lloc de residència de les persones”, entre altres motius, “per lluitar contra el despoblament que pateixen els pobles a tot Catalunya”.