Quines multes et poden posar si et saltes el toc de queda?

La Generalitat demanarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que autoritzi un toc de queda nocturn, d’1 de la matinada a les 6 del matí, per 158 municipis catalans. El Govern vol aplicar aquesta mesura aquest proper cap de setmana i almenys durant 7 dies.

Igual que amb el toc de queda anterior, el compliment del confinament nocturn es farà principalment a partir dels dispositius dels Mossos d’Esquadra i policies locals i les sancions seguiran oscil·lant entre els 300 i els 6.000 euros.

EXCEPCIONS

Es permetrà la mobilitat nocturna per una assistència sanitària d’urgència; tornar del centre de treball; als professionals de serveis essencials, sanitaris i socials; la recollida i cura de menors d’edat en cas de progenitors separats, divorciats o amb residència en llocs diferents; i la cura de mascotes i animals de companyia, de manera individual de 4 a 6 hores.

Els municipis que deixin d’estar dins dels paràmetres hauran d’esperar a que finalitzi la resolució per a l’aixecament del toc de queda, mentre que aquells municipis que compleixin els paràmetres en els propers dies se’ls inclourà quan es revisin les mesures.