Què es pot fer durant la revetlla de Sant Joan a Catalunya?

Aquest dilluns, 21 de juny, la Generalitat ha donat llum verda a un alleujament -parcial- de les restriccions. Des d’aquesta matinada les discoteques poden obrir fins a les 3.30 hores i decau la normativa d’aforament en taules de bars i restaurants.

No obstant això, l’ús de la mascareta en exteriors serà encara obligatori fins dissabte que ve i s’ha de mantenir la distància entre usuaris que no siguin de la mateixa bombolla sanitària.

DISCOTEQUES OBERTES

Aquest dimecres és la Revetlla de Sant Joan i les discoteques i bars musicals ja podran obrir fins a les 3:30 hores de la matinada i l’aforament podrà ser del 100% en espais exteriors i del 50% en interiors. Els locals amb aforament de més de 500 persones hauran de vendre les entrades per anticipat.

La mascareta serà obligatòria a les pistes de ball però no la distància de seguretat. Per tant, els clients podran ballar sense mantenir espai entre ells.

Les terrasses, que estaran obertes fins a la 1 de la matinada, podran reunir grups de fins a 10 persones i les taules que estiguin en interiors hauran de seguir amb un aforament de fins a sis persones.

PLATGES OBERTES

El Procicat ha recomanat al llarg d’aquests dies tancar les platges de litoral català per evitar trobades massives, botellons i concentracions de joves. No obstant això, al ser només un suggeriment, diverses poblacions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona han decidit obrir les zones.

Barcelona, ​​Badalona i Sant Adrià de Besòs han apostat per obrir les platges durant la revetlla de Sant Joan -la nit del 23 de juny-. La Ciutat Comtal va ser de les primeres a comunicar que mantindria les zones obertes.

El consistori va prendre la decisió després de comprovar que si tancava aquest espai, la gent es concentraria en altres zones de la capital catalana.