Quarantena per la migració de milions de crancs vermells

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Milions de cranc vermells gegants estan fent el seu viatge anual de migració en direcció a la mar en la superfície situada enfront de la costa d’Austràlia Occidental a l’Illa Christmas (en l’Oceà Índic). El nivell d’aquest fenomen no es dóna en altres llocs del món i per això fa tan especial aquest succés.

“Les carreteres han estat un formiguer de crancs vermells. Han provocat embussos […] i la gent ha hagut de sortir dels seus cotxes i treure’ls de la calçada”, ha explicat el director de recursos naturals del Parc Nacional de l’Illa Christmas.

La població que viu a l’illa reconeix la importància d’aquests crustacis per l’ecosistema, economia i turisme de la zona. Però això no significa que algunes persones no s’hagin espantat amb la migració, trobant-se envoltades totalment per milions de crancs vermells. I molts veïns han fet una quarentena per la gran quantitat d’aquests animals, no es podia ni caminar.

Cal recordar que aquest crustaci està protegit per la legislació actual australiana i que, per tant, no es poden tractar d’una manera que no sigui l’adequada.