Quan caduca el passaport covid?

Aquest divendres, 26 de novembre, entra en vigor el passaport cóvid ​​per entrar a llocs tancats com bars, restaurants, gimnasos i residències. Aquest document està operatiu a tota la Unió Europea des de l’1 de juliol i ara s’ha implantat a Catalunya.

Després de la posada en marxa de la mesura, els dubtes sobre el document han anat a l’alça. Com s’aconsegueix? Caduca? Què passa si no tinc la pauta completa de vacunació?

POSADA EN MARXA DEL PASSAPORT COVID

El passaport covid acredita que la persona s’ha vacunat de coronavirus, que s’ha recuperat de la malaltia els últims sis mesos o que s’ha fet un test que ha donat negatiu les últimes hores.

TRES MANERES

Hi ha tres maneres daconseguir el certificat. Si l’usuari ha tret el document després d’haver estat vacunat amb la pauta completa, no té data de caducitat.

D’altra banda, si ho heu aconseguit després d’haver passat la infecció, tindreu una validesa de sis mesos després de superar la malaltia. Un cop hagi passat aquest temps, el certificat deixarà de tenir validesa.

Finalment, si s’ha adquirit el passaport després d’haver sol·licitat una prova diagnòstica, la validesa serà de 72 hores.