Pugen a 145 positius entre estudiants catalans que han fet viatges de final de curs

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Proves PCR. ACN

L’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Agència de Salut de Barcelona han informat aquest dissabte que ascendeixen a 145 els casos d’estudiants catalans positius en coronavirus després de viatjar a Balears, Canàries i per Catalunya per celebrar el final de curs entre l’11 i 20 de juny.

De viatges a Mallorca (Balears) s’han identificat 44 casos positius, 28 dels quals corresponen a joves de la regió sanitària Catalunya Central, 14 a Barcelona ciutat, un a la regió sanitària Terres de l’Ebre (Tarragona) i un altre a la de Girona, així com 593 contactes estrets: 336 són de la regió sanitària Catalunya Central, 204 de Barcelona ciutat i 53 estan disseminats pel territori, ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat.

De Menorca (Balears), la xifra de positius registrats és de 57, i ascendeix a 262 la de contactes estrets de la zona de Barcelona i àrea metropolitana.

De Tenerife (Canàries), són 27 els casos positius corresponents a un grup d’estudiants de Deltebre (Tarragona), i el total de contactes estrets és de 165.

Un altre dels brots detectats és el que afecta a 17 joves d’un grup d’estudiants de Catalunya Central que van fer un viatge per Catalunya, i el total de contactes estrets és de 189.

Tots ells consten de casos poc simptomàtics o asimptomàtics en els quals “s’ha de fer un bon estudi epidemiològic que necessita cert temps”, i la Conselleria de Salut ha fet una crida a la responsabilitat i a seguir respectant les mesures anti-covid.